Onderhoud nieuwe auto’s

U kunt bij ons uw nieuwe auto laten onderhouden met behoud van de fabrieksgarantie.

Fabrieksgarantie nieuwe auto’s

Veel verhalen van dealers en de ANWB ten spijt, maar bij onderhoud door een universeel garagebedrijf blijft uw garantie wel degelijk behouden.

In het verleden hadden dealers monopolie op het onderhoud van nieuwe auto’s. Volgens de Europarlementariër Mario Monti werkte dit concurentiebelemmerend. De Wet Monti en de latere aanvulling in de BER regeling maakten daar een einde aan.

Wat houden de wet Monti en de BER regeling concreet in?

Voor het behoud van de garantie is het van belang dat het onderhoud volgens de richtlijnen van de fabrikant uitgevoerd wordt en dat er onderdelen van Original Equipment kwaliteit gebruikt worden. Sinds de wet Monti zijn autofabrikanten verplicht om deze informatie beschikbaar te stellen.

Bij het onderhoud aan uw nieuwe auto ontvangt Autocenter Bol de benodigde informatie van de Bovag en gebruiken wij OE-kwaliteit onderdelen. Dit betekent dat we zogenaamde OE (original equipment) onderdelen gebruiken of onderdelen van gelijkwaardige kwaliteit die ook aan de eisen van de fabrikant voldoen.

Wat als het gaat om garantiewerkzaamheden?

Naast normale onderhoudsinspecties, kunnen er ook reparaties uitgevoerd moeten worden die onder de garantie vallen. Ook deze werkzaamheden aan uw nieuwe auto en de administratieve afhandeling kan Autocenter Bol verzorgen.